Bolagsinformation

CozybyMi är en webbshop drivs av AQUELIUM AB

Företagsnamn: AQUELIUM AB

Organisationsnummer: 556836-2288

Adress: Finkvägen 21, 280 10 Sösdala

Momsregistreringsnummer: SE556836228801

Registrerad för F-skatt

Allmänt

De nedan angivna villkoren ligger i linje med svensk lagstiftning som reglerar förhållandena mellan konsument och näringsidkare. Du som konsument har ett starkt skydd dels reglerat i Konsumentköplagen (1990:932), dels i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal (2005:599). Dessa lagar är till för att skydda dig som konsument mot näringsidkare där du har varit eller är på väg att bli kund. Lagen specificerar grundläggande villkor.

Villkoren här nedan gäller således endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

Den säljande parten, näringsidkare, är CozybyMi. Den köpande parten, konsumenten, benämns ”Kunden” i detta avtal. Villkoren i avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och som har hemvist i Sverige.
Beställning lägger du smidigt på https://www.cozybymy.com nedan kallad ”Webbshop”.

Beställning

Hos CozybyMi beställer du smidigt dina produkter i webbshopen. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ i samarbete med Mondido payments och trygga leveranser med DHL.

CozybyMi tar emot din beställning när du har slutfört köpet i kassan. Genom att klicka på knappen ”Slutför köp” accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När vi har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet som bekräftar ditt köp till den e-postadress som du angav när du beställde. När du klickar på knappen ”Slutför köp” ingår du detta Avtal.

Handla tryggt med rätt att ändra din beställning

Om du vid förmodan skulle ändra dig har du också möjlighet att ändra din beställning.

För ändring av beställning ska du kontakta oss via e-post på: info@cozybymi.com. Det måste dock ske inom 24 timmar eftersom vi önskar expediera beställningarna snarast möjligt. Ändring av beställning måste meddelas innan beställning packas.

Handla tryggt med rätt till avbeställning

Om du ångrar dig erbjuder vi dig att avbeställa lagd beställning.
För att göra en avbeställning ska du kontakta oss via e-post på: info@cozybymi.com dock inom 24 timmar från att du lagt din beställning. Avbeställning måste meddelas innan beställning packas.

Priser och avgifter

Priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive mervärdesskatt (moms) enligt gällande skattesats. Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%.

Avgifter för frakt kan tillkomma vid varje beställning. Beställningar över 899 kr skickas Fraktfritt.

Kampanjer

Kampanjer och erbjudanden som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inget annat anges.

Produkter

Alla produkter som erbjuds i webbshopen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter.

Färgåtergivning på produktbilder

De produktbilder som visas i webbshopen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder, kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.

För att säkerställa att du som kund får produkten i den färg och struktur du önskar, erbjuder vi möjligheten att beställa små tygprover för påseende. Maximalt 3 färgprover erbjuds. Detta gäller enbart av oss framtagna och tillverkade produkter.

Order, orderbekräftelse, leveransbekräftelse/kvitto

När du slutfört din beställning på CozybyMi.com får du en automatisk orderbekräftelse från oss via e-post som bekräftar att vi tagit emot din beställning. Kontrollera alltid att din bekräftelse stämmer.

I samband med att du skickar din beställning, får du godkänna våra köpevillkor, vilket innebär att din beställning är bindande. Köpvillkoren omfattar valmöjligheterna vid köp samt dina rättigheter som kund.

Skulle du mot förmodan inte få någon orderbekräftelse, vänligen kontakta CozybyMi kundservice.

CozybyMi förbehåller sig rätten att ändra i lagda och bekräftade order till följd av skrivfel och liknande misstag. Du kommer att informeras om ändringen via den e-postadress som orderbekräftelsen skickats till och kommer att erbjudas kostnadsfri avbeställning eller ändring.

Leveransbekräftelse får du i samband med att din beställning skickas från vårt lager. Du kommer att få en faktura bifogad leveransen. Var noga med att spara din faktura för eventuella kontakter med vår kundservice.

Betalning

CozybyMi använder Mondido payments som mellanhand för hantering av betalningar. Du kan välja direktbetalning via din bank, kortbetalning (VISA, Mastercard, American Express & Dankort) samt Swish för att göra din betalning till oss.

Kortbetalning

Med Mondido payments kortbetalning kan du betala med olika kort, bl.a.VISA, Mastercard, American Express och kortet debiteras i samband med ordern. Mondido hanterar kortuppgifterna och är auktoriserad med 3D Secure för att garantera att kundens kortuppgifter överförs och lagras säkert i krypterad form.

Direktbetalning (Bank)

Med direktbanksbetalningar kan du som kund välja att överföra pengar från sin egen bank genom att logga in med vanliga koder över en säker, krypterad anslutning. Betalningarna görs genom samarbete med Trustly.

Swish

Du som kund har möjlighet att använda ett av Sveriges mest populära betalsätt Swish för e-handel, även kallad Swish Handel.

Leverans: tid, kostand och leveranssätt

Leveranstiden kan skilja beroende på vilket slags artikel du som kund beställer. Lagerförda artiklar levereras 2 – 5 efter mottagen beställning. Ej lagerförda varor kan ha en längre leveranstid, beroende på producent, dock meddelas detta efter mottagen förfrågan från dig. Vid fördröjningar informeras du omedelbart via registrerat telefonnummer eller e-post. Angivna leveranstider är preliminära och garanteras inte av CozybyMi. För skräddarsydda artiklar är leveranstiden längre beroende på artikelns komplexitet. CozybyMi meddelar alltid en preliminär leveranstid vid förfrågan om skräddasydda artiklar.

Leveranskostnad anges i kundkorgen.

Din beställning levereras till den adress du uppgivit vid beställning, alternativt för uthämtning via ombud DHL Service Point, för mindre försändelser eller till din bostadsadress för större försändelser. Vi erbjuder även möjligheten att hämta beställda produkter direkt vid vårt lager.

Generellt bearbetar vi beställningarna i tur och ordning och ämnar expediera dessa inom 2 – 5 dagar efter att beställningen lagts i vårt system. Detta gäller varor som vi lagerför.

Aktuell fraktkostnad anges på respektive produktsida, den sammanlagda fraktkostnaden för en beställning anges i kassan (de fraktpriserna som anges på hemsidan är endast inom Sverige).

DHL Service Point

När beställningen levererats till ditt närmaste utlämningsställe får du en avisering via SMS till det mobilnummer du angav när du genomförde ditt köp. Påminnelse sker också via SMS.

Vid avhämtning ska en sifferkod uppges, vilken anges i SMS-aviseringen, samt legitimation visas. Ska varan hämtas via ett bud, måste både budets och beställarens legitimation uppvisas. Försändelsen måste hämtas senast 14 dagar efter att den första aviseringen gjorts. Efter det skickas försändelsen tillbaka från utlämningsstället.

Vid avhämtning kommer din legitimation och underskrift att behövas som bekräftelse på att försändelsen är mottagen.

DHL Service Point är ett spårbart fraktalternativ och du kan lätt följa din försändelse.

DHL Home Delivery

Hemleverans sker till en något förhöjd fraktavgift. De varor som av mått- och viktskäl inte kan levereras till ett utlämningsställe, levereras alltid med hemleverans. Leverans sker i första hand under dagtid, men möjlighet till kvällsleverans finns beroende på leveransadress och försändelsens storlek.

Du väljer själv vilken dag eller tid som du önskar ta emot leveransen. För adresser norr om Sundsvall samt Gotland kan en dags extra leveranstid tillkomma.

Leverans sker till den adress som angivits i beställningen. Observera att det är viktigt att eventuell portkod anges vid beställningstillfället så att distributören kan leverera direkt hem till dig. Avisering sker via SMS. Ange därför vid beställning ett mobiltelefonnummer som du tar emot SMS med och där du nås både under dag- och kvällstid.

Via den här tjänsten har du som kund möjlighet att välja leveransdag till din sändning direkt via DHL’s digitala plattform.

När en pågående sändning ska levereras får du som kund ett SMS från DHL med en länk till deras plattform. Där kan du välja vilken leveransdag som passar dig bäst bland några alternativ. Det går även att välja att hämta sändningen på terminal. På plattformen finns även mer information som är viktig för dig som kund att känna till inför din leverans eller upphämtning.

Vid leverans kommer din underskrift att behövas som bekräftelse på att försändelsen är mottagen.

Hempaket levereras inom 3 – 10 helgfria vardagar räknat från dagen då beställningen skickats från vårt lager. Hempaket levereras till dörren, 2 leveransförsök ingår. Vid ytterligare leveransförsök kan avgifter tillkomma, kontakta därför alltid DHL om du inte kan ta emot försändelsen på utsatt tid. Om beställningen mot förmodan inte kan levereras från CozybyMi inom angiven leveranstid informeras kunden per mail.

Hempaket som inte kunnat avlämnas återsänds till CozybyMi.

Det här är ett spårbart fraktalternativ vilket gör att du som kund kan följa upp din försändelse.

Du som kund ansvarar för att leveransen besiktas vid mottagandet. Syns någon skada på emballaget ska detta noteras på din och chaufförens fraktsedel alternativt handdator innan fraktsedeln kvitteras.

Var noga besiktiga dina varor när du tar emot dessa. Även om du upptäcker mindre skador på emballaget måste skadan noteras omedelbart i både din och speditörens fraktsedel. Du måste kontakta oss inom 7 dagar från den dag du tagit emot varorna med bild och skadebeskrivning, samtidigt som medföljande inre och yttre emballage ska sparas. Gör du inte det, riskerar du att inte få ersättning för skadorna.

Upphämtning på vårt lager

Beställning i vår Webbshop kan enligt överenskommelse med CozybyMi även hämtas på vårt lager i Sösdala. Detta alternativ erbjuder vi för större och ömtåliga artiklar som till exempel tavlor i metall. Vi informerar alltid per mail när varorna finns att hämta. Produkterna lämnas ut till kund mot uppvisande av orderinformation från CozybyMi. som visar vilken produkt som du beställt, betalt för och som du valt att hämta på vårt lager.

Leveransförsening

Uppstår en leveransförsening kommer du som kund få information utan dröjsmål från CozybyMi så fort vi konstaterat att risk för fördröjning i leveransen föreligger mot den informationen som anges i webbshopen.

Ej mottagen leverans

Du som kund ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera leveransen vid leveranstillfället. Detta gäller vid hemleveranser. Tar du inte emot leveransen, drabbas CozybyMi av kostnader. Cozybymi förbehåller sig därför rätten att debitera dig för sådana kostnader. Detta gäller även för försändelser som levererats till utlämningsställe, DHL Service Point men som inte lösts ut.

Fel på varan och reklamation

CozybyMi följer bestämmelserna i Konsumentköplagen (KL) samt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL) som reglerar konsumenternas rättigheter vid köp via bl. a postorder, internet eller telefon. Du som konsument skall känna dig trygg när du handlar hos oss.

Hos CozybyMi har du som konsument alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller ursprungligt fel och ger dig som kund fri retur till oss. Om du upptäcker ett fel i en produkt som du köpt av oss så skall du höra av dig snarast möjligt på e-post: info@cozybymi.com.

Spara alltid din faktura (orderbekräftelsen) i fall att du skulle behöva komma i kontakt med oss angående fel eller frågor om varan.

Transportskador, fel och reklamation

Om inget annat överenskommits står CozybyMi risken för förlust och skada fram tills du mottagit varan. Eventuella fel, transportskador eller reklamationer skall rapporteras omedelbart till fraktbolaget samt vår kundtjänst.

Har varan skadats under transporten ber vi dig att följa våra rutiner för transportskador genom att omedelbart anmäla skadan till transportören så att skadan noteras. Du måste vara mycket tydlig med att påpeka att varan eventuellt är transportskadad. Om transportören inte noterar skadan ska du genast kontakta kundservice. Låt varan vara kvar i emballaget om möjligt och spara det inför eventuell upphämtning. Fotografera skadan på varan samt inre och yttre emballaget som bevis att ha vid anmälan av skadan till CozybyMi. Dina fotografier bör visa skadan tydligt på varan och/eller det yttre och inre emballaget.

Skulle varan vara transportskadad eller ha något annat fel, ska du reklamera till info@cozybymi.com. Reklamationen skall inskickas snarast, dock senast inom sju dagar från det att varan mottagits på leveransadressen. Vid reklamationer står CozybyMi för returkostnaden för den reklamerade varan under förutsättning att reklamationen hanterats enligt ovan och godkänts av oss.
Vi vill påpeka att transportskador är mycket sällsynta på våra produkter, så du behöver inte vara orolig, egentligen. Men vi som webbshop måste vara tydliga angående vilka regler som lagen föreskriver.

Ångerrätt

För dig som är konsument gäller distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Ångerfristen löper ut 14 dagar efter att du tagit varan i fysisk besittning, d.v.s. mottagit leveransen.

Du som kund bekostar alltid returfrakten. Önskar du skicka varor i retur behöver du alltid ta kontakt med oss innan varorna skickas.

Gör du inte det, kan det bli krångel med fraktföraren angående returfrakten.

Cozybymi förbehåller sig rätten att i varje enskilt fall pröva om ångerrätt gäller eller ej. Vidare förbehåller vi oss rätten att debitera extra kostnader för hantering av ej kompletta returer.

Har du beställt flera varor gäller ångerrätten för hela eller delar av beställningen. Ångerrätt gäller inte för varor som tillverkas efter konsumentens särskilda önskemål eller specifikation.

För att ångerrätten ska gälla får du inte bryta varans förpackning mer än nödvändigt för att undersöka varan och varan skall vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadd. Den beställda varan skall returneras i originalemballage. Vid ovårdad hantering har CozybyMi rätt att genomföra prisavdrag för värdeminskning.

Vill du utöva ångerrätten ska du till oss skicka följande information: skriva ditt namn, din adress, telefonnummer samt e-postadress i ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post.

Du kan också på vår webbplats www.cozybymi.com under Ångerrätt – elektroniskt fylla i och skicka in standardblanketten för utövande av ångerrätten eller något annat otvetydigt meddelande. Om du väljer det här alternativet kommer vi utan
dröjsmål att på ett varaktigt medium, med hjälp av e-post bekräfta att vi tagit emot ditt beslut om att utöva ångerrätten.

Om du önskar nyttja ångerrätten meddela det till oss via vår kundtjänst på info@cozybymi.com så bistår vi med att ordna returen till oss. Det blir billigast så. Returfrakten bekostas av dig och ersätts inte av CozybyMi. Du står risken för att varan skadas eller kommer bort under returtransporten. Varan ska vara oss tillhanda inom 30 dagar efter att du mottagit varan. Ej mottagen leverans eller ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Återbetalning vid ångerrätt & reklamation

Nyttjar du ångerrätten betalar CozybyMi tillbaka vad som betalts för varan inklusive frakt, skatt och avgifter.

Återbetalning sker med samma betalsätt som vid köpet om inget annat är överenskommet.

Vi får dock vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först

Du som kund, kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Kostnaderna uppskattas till maximalt cirka 250 SEK.

Vid godkänd reklamation gäller ovanstående återbetalningsvillkor förutsatt att hela eller delar av de beställda varorna ska återbetalas.

Eventuell retur samt återbetalning sker naturligtvis utan onödigt dröjsmål.

Personuppgifter och sekretess

Personuppgifter

När du registrerar dig hos CozybyMi och lägger en order hos oss godkänner du att CozybyMi använder och lagrar dina uppgifter för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Uppgifter såsom personuppgifter, ditt namn, telefonnummer, adress eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till CozybyMi kommer att lagras och behandlas i digitalt format. CozybyMi ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen (PUL). Kundens uppgifter kommer att användas för att fullfölja Avtalet med dig som kund samt i marknadsföringssyfte från bolagets sida. CozybyMi ger naturligtvis inte ut e-postadress, telefonnummer eller adress till någon annan.

Din e-postadress kan komma att användas av oss för att hålla dig informerad via CozybyMi’s kostnadsfria nyhetsbrev. Du har möjlighet att välja om du vill ta emot vår Nyhetsbrev genom att registrera dig i vår webbshop under fliken HEM.

Personuppgiftsansvarig:

AQUELIUM AB (Organisationsnummer 556836-2288)

Fabriksvägen 15

280 10 Sösdala

Tel: 0793 17 35 55

E-mail: info@cozybymi.com

Kunduppgifter som lagras:

Namn

Adress

E-postadress

Telefonnummer

Mobilnummer

Köphistorik hos CozybyMi

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till tredje part, och nyttjas i de syften som anges nedan:

Avtalspartner inom betalningstjänster i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

Tvist

CozybyMi är ett kundvänligt företag och vi är mycket måna om att du som kund ska vara nöjd och känna dig trygg med att handla hos oss.

Kundtjänsten hjälper dig med eventuella frågor som berör vårt utbud eller ditt köp hos oss och inga avgifter debiteras vid eventuell telefonkontakt. Om något problem skulle uppstå i samband med ditt köp kommer vi alltid att försöka lösa det tillsammans med dig på bästa möjliga sätt.

Skulle ändå en tvist uppstå med anledning av ditt köp, kommer denna prövas av Hässleholms tingsrätt som första instans. Svensk lag ska tillämpas.

Du som konsument har även möjlighet att vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som är en statlig myndighet som prövar många typer av konsumenttvister. Dock inte alla. Det är avgiftsfritt att få sin tvist prövad. Observera att ett ARN-beslut är en rekommendation om hur en tvist bör lösas men vi ämnar följa dess beslut.

Ytterligare alternativ för tvistlösning finns i form av en online plattform. Tvistlösningswebbplatsen har utvecklats och drivs av enhet E3 ”Consumer enforcement and Redress” vid EU-kommissionens generaldirektorat för rättsliga frågor och konsumentfrågor.

Avslutningsvis vill vi påpeka att vi (Aquelium AB) inte haft en enda tvist under de senaste sju åren. Med sunt förnuft kan man lösa så gott som alla problem utan krångel.

Var produceras utedynorna?

CozybyMi marknadsför och säljer dynor under varumärket Aquelium. Dynorna produceras uteslutande i Europa.


Var kommer tygerna som används vid produktion av dynor till trädgårdsmöbler ifrån?

Tygerna som används för konfektion av dynor till trädgårdsmöbler kommer från kända, välrenommerade europeiska producenter.


Vilket ursprung har era keramikföremål?

CozybyMi strävar efter att erbjuda sina kunder uteslutande ett europeisk tillverkat sortiment. Krukorna och de keramiska föremålen är producerade i Europa.


Hur förvarar jag mina dynor?

Förvara dynorna inomhus, torrt. Använd gärna en dynbag som skyddar dynorna eller lägg dem i en dynbox. Var observant att dynorna skall vara torra innan du läger de för förvaring.


Kan jag ändra min beställning?

CozybyMi har som målsättning att leverera beställningarna så fort som möjligt. Du kan alltid ändra din order inom 24 timmar efter att du lagt din beställning. Order som läggs dagtid (ej helger) packas löpande, därför kan vi inte garantera att vi hinner ändra din order om du dröjer längre tid.


Levererar ni utanför Sverige?

Vi har möjlighet att ordna leverans utanför Sveriges gränser, Kontakta oss gärna för information och offert på leverans utanför Sverige.
E-mail : info@cozybymi.com


Jag har fått felaktig/trasig vara – vad gör jag?

Har du fått fel vara eller skadad vara ber vi dig kontakta oss via mail på info@cozybymi.com. Vi behöver följande information för att behandla ditt ärende

  • Ordernummer
  • Namn
  • Artikelnummer på fel/skadad vara
  • Bild på det produkten/felet/skadan det gäller och en kort beskrivning

Hur hittar jag en specifik produkt?

Produkter hittar du enklast genom att använda vår sökfunktion, längst upp på sidan.


Hur gör jag om jag önskar en specifik produkt från ert sortiment men i en annan färg?

CozybyMi försöker tillgodose sina kunders önskemål när det gäller skräddasydda produkter. Ta kontakt med oss genom e-mail om den artikel du önskar och ange vilken färg/mönster du skulle vilja beställa. Du får snabbt besked om det är möjligt, prisuppgift och leveranstid.


Om jag är osäker på färgen eller strukturen på tyget skulle jag kunna få tygprover?

CozybyMi kan tillhandahålla små tygprover, dock max. 3 styck. Tygproverna kan tillhandahållas enbart för de artiklar som har varumärket Aquelium.

CozybyMi välkomnar företag och organisationer att handla i webbshopen.

Om du inte hittar vad du söker efter och behöver en skräddasydd produkt kan vi hjälpa dig med det.

Välkommen att kontakta oss via:

E-mail: info@cozybymi.com eller

Telefon: 0793 13 73 55

Som företagskund går det naturligtvis även bra att handla precis som vanligt via hemsidan. Observera att alla priser visas inklusive moms.

Vi erbjuder i ditt fall fraktalternativet DHL-företagspaket.